Maarten van der Weijden (Olympisch kampioen 2008 op de 10km in Peking) zwemt op 18,19 en 20 augustus non-stop de 11 steden zwemtocht (Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden) een afstand van maar liefst 200km. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Op 18 augustus is de start rond 04.30u en als alles gaat zoals gepland bereikt Maarten op maandag 20 augustus om 19.15u de finish. 

Het was de bedoeling dat 4 Nunspeetse trimzwemmers van de Z. &. P. C. Nunspeet: Ilse Lunenborg, Jacolien Ponsteen, Gerda Vos en Francis Deelstra 2km met hem mee zouden zwemmen. Daar hadden ze de afgelopen weken flink voor getraind. Op vrijdagmiddag kwam het teleurstellende bericht dat de dames niet mochten zwemmen omdat de waterkwaliteit onvoldoende was. Direct daarop besloten ze om Maarten van der Weijden dan in Sloten te gaan aanmoedigen.

De groep vertrok zaterdag rond 12.45u richting Sloten. Daar aangekomen werden de auto’s geparkeerd, en nadat de clubvlag aan een brug was opgehangen werd een mooie plekje opgezocht om te kijken. De clubvlag kwam overigens diverse malen in beeld via de live uitzending op NPO 1 en vanuit het thuisfront ontvingen ze heel veel appjes met foto’s van de vlag. Ondertussen werd Jacolien Ponsteen nog telefonisch geïnterviewd door RTV Nunspeet tijdens Sportmarathon met Henri Slijkhuis.

Rond 15.00u kwam Maarten van der Weijden vanuit IJlst, onder luide toejuichingen, aangezwommen en ontving hij zijn stempel. Daarna vertrok hij richting Stavoren.

Na afloop werd het sponsorbedrag wat in Sloten bijeen gezwommen was bekend gemaakt. Dit was het mooie bedrag van €169.339,00 hiervan kwam € 1.002,00 voor rekening van de Nunspeters.

Ondanks dat de dames niet konden zwemmen was het een super gave ervaring en een schitterende dag voor het goede doel!