De waterpolodames van de Z. &. P. C. Nunspeet hebben het hele seizoen 2017-2018 stevig op de 2e plaats gestaan van de competitie.

In speelronde 21 (van de 22) maakte koploper Proteus 1 een misstap, zij verloren onverwachts met 2-3 van het laag geklasseerde PFC Rheden.

Afgelopen weekend speelden de Nunspeetse dames 2 wedstrijden. Op vrijdag was De Rijn Da 2 (Wageningen) de tegenstander. Deze wedstrijd was eerder dit seizoen afgelast omdat de Nunspeters betrokken waren bij een kettingbotsing. De wedstrijd werd met 6-7 gewonnen. Door deze uitslag werden ze voor het eerst dit seizoen lijstaanvoerder.

Nog geen 24 uur later speelde de dames van coach Dian Bonestroo en Peter de Jong tegen het als 12e en laatste geklasseerde Natare Da1 (Aalten), ook deze wedstrijd wisten ze overtuigend met 9-1 te winnen en was het kampioenschap een feit.

Na afloop van de wedstrijd vertrokken ze vliegensvlug naar het thuisbad De Brake waar ze gehuldigd werden. De dames kregen de kampioensmedaille omgehangen door de kersverse voorzitter Monique v.d. Borg die hierbij geholpen werd door secretaris Jacolien Ponsteen.

Het bestuur en de waterpolocommissie feliciteren het team, bestaande uit Anne van Stelten, Ashley de Jong, Esmay Lokhorst, Gerjanne Tjeerdsma (aanvoerder), Gerzinda Hofman, Grieta Bouw, Iris Visser, Laura Best, Lindsey de Jong, Margriet Odink, Marit Bonestroo, Pascal Rekers, Willianne v.d. Hoorn, Yentl Bouwman, Dian Bonestroo (coach) en Peter de Jong (coach), met dit geweldige resultaat!