Op zaterdag 10 september as. begint voor onze waterpoloteams de competitie 2016-2017.

Wij wensen alle spelers, coaches en supporters heel veel spannende wedstrijden, heel veel overwinningen maar vooral heel veel waterpolo plezier toe!

Maar voor al dat waterpolo geweld los barst even een kijkje in de glazen bol.

Heren 1

Na de degradatie uit de 3e klasse bond, eind vorig seizoen, komt Heren 1 dit seizoen weer uit in de 1e klasse S van regio Oost.

In die klasse komen onze Heren een aantal bekende tegenstanders tegen.  Ondanks dat de Heren uit de bond gedegradeerd zijn, is winnen van deze tegenstanders op voorhand geen abc-tje.

Nieuwkomer Bjorn de Jongh (H. Z. C. de Robben) en good-old Johny van de Koot (Heren 3) moeten de ploeg, van de technische staf Ilse Sindorf, Peter de Jong en Dennis Kuipers, voorzien van (nog) meer aanvallende impulsen en natuurlijk van doelpunten.

Aron Drost en William Polinder doen (even) een stapje terug en spelen dit seizoen in Heren 2.

De supporters hebben er alle vertrouwen in en gaan er van uit dat de ploeg serieus gaat meedoen in de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse S.

Mannen MAKE US PROUD!

Heren 2

Na de bloedstollende kampioenswedstrijd op super saturday 9 april jl., waar de Heren in de laatste minuut meedogenloos toesloegen en zo het kampioenschap met 4-3 veilig stelden, gaan de Heren het dit seizoen, onder leiding van coach Robert Hup, een klasse hoger proberen.

Keeper Jenco Krooneman en de spelers Aron Drost en William Polinder zijn dit jaar aan het team toegevoegd. Van de routiniers Robert van Rossum, de broers Wim en Danny Rekers en Arie Schuurkamp wordt verwacht dat zij het team op sleeptouw nemen.

Keeper Evert de Bruin en speler Stefan Hofman stappen over naar Heren 3.

Doelstelling van het team is handhaving in de 2e klasse B.

Heren 3

Dit seizoen spelen bijna alle jeugdige Nunspeetse Heren en oud gediende keeper Evert de Bruin in Heren 3. De ploeg staat onder leiding van het duo Hans Mulder (coach) en Gert Ponsteen (teammanager).

Het team zal dit seizoen moeten opboksen tegen, naar verwachting, geroutineerde tegenstanders die de fysieke duels niet uit de weg gaan. Een goede test case voor de jeugdige Nunspeters.

Op basis van de kwaliteiten van routinier Evert de Bruin, het enthousiasme en inzet van de jeugdige spelers en de kennis en ervaring van de technische staf wordt het seizoen door de mannen met veel vertrouwen tegemoet gezien.

Doelstelling van het team is handhaving in de 3e klasse A.

Heren 4

De routiniers van Heren 4 (vorig jaar nog Heren 3) moeten het dit seizoen stellen zonder de uitblinkers van het vorige seizoen topscoorder Johny van de Koot en heerser tussen de palen keeper Jenco Krooneman.

Een gevoelige aderlating voor de ploeg van aanvoerder Michel Vloemans, maar met de 376 jaar waterpolo ervaring van dit team, moet het verlies van beide spelers goed op te vangen zijn.

De oude mannen hebben plaatsgemaakt voor de jeugdige mannen en vertonen hun kunsten dit seizoen een team en een klasse lager.

Het zal ons niets verbazen als het team zich ook dit seizoen weer gewoon mengt in de strijd om het kampioenschap van de 4e klasse B.

Een top klassering voor de mannen is een zekerheidje.

Heren 5

Voor het eerst in de club historie hebben we een Heren 5 team. Het team van aanvoerder Rick Vrijheid heeft vorig seizoen (als Heren 4) een vrij succesvol seizoen gedraaid. Dit was vooral te danken aan het meespelen van een aantal jeugdige Heren.

Daniël Huisman is dit seizoen weer inzetbaar na zijn reis van een klein jaar naar Australië en Nieuw Zeeland en nieuwkomer Martijn Habets gaat zijn eerste speelminuten voor Nunspeet maken.

Daar staat tegen over dat de top 3 topscoorders van het vorige seizoen de broertjes Yannick en Corné Ponsteen met respectievelijk 24 en 16 doelpunten en Laurens van Rooyen goed voor 20 doelpunten, vertrekken naar Heren 3.

De vraag is of het verlies van zoveel doelpunten dit seizoen op te vangen is.

De uitdaging voor de Heren van het 5e dit seizoen is 1 doelpunt meer te scoren dan de tegenstanders, misschien toch iets vaker komen trainen (vrijdagavond van 21.00u-22.00u)!

Heren veel succes maak er weer een mooi seizoen van in de 4e klasse B.

Dames 1

Ook onze dames wisten op super saturday 9 april jl. het kampioenschap te behalen. Wat een uitbarsting van vreugde en wat een fantastische huldiging volgde op deze mijlpaal in onze club historie!

Vanuit het team van de meisjes onder de 17 van vorig seizoen maken Anne van Stelten, de zusjes Lindsey en Ashley de Jong, Iris Visser, Laura Best, en Yentl Bouwman definitief de overstap naar de dames.

De taak van coach Peter de Jong en trainer-coach Dian Bonestroo is om er voor te zorgen dat de dames snel gewend zijn aan elkaar en aan het niveau van de 2e klasse om zo de broodnodige punten te gaan pakken. Met zoveel jong talent aan boord moet dat zeker goed komen!

Doelstelling van het team is handhaving in de 2e klasse B.

Onze jeugdteams

Dit jaar hebben wij bij alle jeugdteams gemengde ploegen.

De B’s staan onder leiding van Jouke Brouwer en Sam de Visser.

Maarten Ebbers, Marit Bonestroo en Monique van de Borg begeleiden het C-team.

Erwin Kuipers coacht de D’s en Guido Verveer de E’tjes.

Wij hopen dat al onze jeugdspelers heel veel plezier hebben en veel zullen leren tijdens het seizoen!

Wellicht zit er nog een kampioenschap in het vat.

 Voorbeschouwing waterpoloseizoen 2016 640PX