Wat een weekend. En waar moet ik beginnen?

In het weekend van 1, 2 en 3 juli zijn wij, de  dames van ZPC Nunspeet, naar Veenoord vertrokken voor het 37e Moby Dick toernooi! Dat betekende: 3 dagen lang waterpoloën en feestjes bouwen!

Het begon al ontzettend goed bij vertrek, met z’n allen zaten we in de auto gepropt om richting het toernooi te rijden. Tassen, jassen, tenten, stoelen en nog veel meer zooi ging er mee naar Veenoord. Eenmaal aangekomen kwam het met bakken uit de hemel, waardoor Gerjanne vast kwam te zitten met de camper en Edwin en zijn teamgenoten van SGHA haar eruit moesten duwen. Maar door zoiets lieten wij ons niet tegenhouden. Samen met onze buurman, die vond dat wij wel wat “mannelijk inzicht” konden gebruiken, hebben wij toen onze 18 persoonstent omgetoverd tot een gezellig oord. Compleet met slingers en al. De buurman was tevreden met het resultaat. Mooi, want meneer wist niet waar hij het zoeken moest met bier in z’n ene hand en een tentstok in z’n andere. Hij kwam tot de conclusie dat je voor een tent opzetten toch echt twee handen moet gebruiken. Toch bedankt voor je inzet Jeroen, meer dan je best kan je helaas niet doen! Na al dat harde werken, want ja van een tent opzetten word je moe en krijg je honger, ging uiteraard onze skottelbraai aan. Frikandellen, hamburgers, worstjes, alles wat ongezond was kwam voorbij. Maar lekker was het wel! Uitbuiken, daarna opmaken, want ’s avonds was er een feest in de feesttent! Sjonge, wat hebben wij een topavond gehad! Lachen, gieren, brullen. Dansen en stampen en om half 2 ’s nachts lag iedereen bekaf in de tent. Helaas bleek ’s nachts wel met de stortregen dat onze tent toch niet helemaal waterdicht was. Maar dat mocht de pret niet drukken, want van een beetje water ga je immers niet dood.

Zaterdagochtend, iedereen had goed geslapen. Dat beloofde wat. Om 9:04 speelden wij onze eerste wedstrijd, dus om half 9 badpakken aan en moed verzamelen om dat water in te gaan. Wat was dát koud! Maar wij zijn Nunspeet en wij laten ons niet afschrikken door een beetje koud water. Hoppa, eerste wedstrijd meteen ook maar gewonnen! Een goed begin van de dag. Na deze wedstrijd 2 uur lang wachten op de tweede. En wat doe je dan uiteraard? Juist, de skottelbraai aan om nog meer hamburgers, frikandellen en worstjes te eten. Uiteindelijk de tweede en derde wedstrijd ook gewonnen. Goh, wat zijn we eigenlijk goed. De vierde en laatste wedstrijd hebben we ook gewonnen, maar dat was vooral ook omdat onze tegenstander maar 3 speelsters had en het dus af liet weten. 5-0 winst, in de pocket! ’s Middags werden er warme douches aangesloten, en na een dag lang niet douchen en in vies buitenwater zwemmen, heb je een warme douche nog nooit meer gewaardeerd dan op zo’n moment. En als je dan ook nog eens tussen allemaal mannen in een klein zwembroekje staat is het feest helemaal compleet. Over feest gesproken: ’s avonds, weer feest, dit keer met onze hele leuke overbuurjongens! Nog meer lachen, gieren, brullen en nog later naar bed!

Zondag, iedereen had wat minder goed geslapen. Gelukkig begon onze eerste wedstrijd vandaag pas om 10:00 uur. Ontbijten met alleen droog brood en chocopasta dit keer, want onze skottelbraai was zomaar verdwenen. Minpuntje. Evengoed, op droog brood kan je ook een wedstrijd winnen zo bleek maar weer toen we ook de twee resterende wedstrijden op zondag wonnen. Wéér ongeslagen kampioen. Hier kan ik wel aan wennen. Als kers op de taart kregen wij voor onze goede prestaties uiteraard: een slagroomtaart. En die was lekker! Gebroken en moe maar voldaan gingen wij weer op huis aan. Onderweg nog even naar de MAC, die traditie moet natuurlijk ook voortgezet worden.

Wat hebben wij genoten van dit heerlijke weekend, het toptoernooi, de mensen en de gezelligheid. De 37e editie van het Moby Dick toernooi is er zeker één voor in de boeken!