Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces heeft de gemeenteraad van Nunspeet ingestemd met het Visueel Plan van Eisen (VPvE) voor de bouw van een nieuw zwembad aan De Wezenland in Nunspeet.

Een mooi eind resultaat na een lange periode van overleggen met wethouders en ambtenaren van de gemeente Nunspeet, Treem en vertegenwoordigers van zwembad De Brake. Het was “bijna een hamerstuk” volgens  gemeenteraadslid Stulen waaruit toch wel blijkt dat de plannen goed onderbouwd waren.

Nunspeet krijgt een nieuw zwembad waar recreatie en sport hand in hand gaan. Daar mogen we als Nunspeters best trots op zijn! Het nieuwe zwembad past goed bij de behoeften en ambities van onze vereniging.

Terugkijkend zijn wij zeker nog niet vergeten dat er in maart 2015 een voorstel voorlag om De Brake te renoveren met als gevolg dat het zwembad door ons minimaal een jaar lang niet gebruikt kon worden. Naar ons idee de doodsteek voor onze bloeiende vereniging.

In de begroting van de gemeente Nunspeet die in oktober 2016 wordt opgesteld zal bekeken worden hoe de kosten gedekt zullen worden (o.a. door onroerendzaakbelasting, precario, toeristenbelasting e.d.).

Momenteel worden er al zaken opgepakt zoals wijziging van het bestemmingsplan en er zal ook begonnen worden om het VPvE te vertalen in sfeerimpressies en tekeningen.

De commissie nieuw zwembad van onze vereniging zal aan het begin van het seizoen 2016-2017 een informatieavond organiseren voor leden om iedereen bij te praten.

zwembad