Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni was weer het jaarlijkse zwemkamp. Dit keer was het thema piraten.

Alle zwemmers en zwemsters werden opgedeeld in 3 groepen, waarna zij met hun team zo veel mogelijk goudklompjes en diamanten moesten verzamelen in hun schatkist.

Na de bbq werd het eerste spelletje gespeeld, een vijfkamp met verschillende waterspelletjes. Daarna werd er veel buskruit gespeeld, totdat het tijd was voor het nachtspel, wat ook een succes was. En niet alleen piraten waren van de partij: er werd ’s nachts ook nog een heks gespot. Daarna werd er nog snel een broodje gegeten, het kampvuur werd aangestoken en het was al snel weer tijd voor de wat kleinere onder ons om te gaan slapen.

Bij het kampvuur werden later nog spelletjes gespeeld. De volgende ochtend was er een lekker ontbijt voor iedereen met onder andere pannenkoeken. De spullen werden ingepakt, er werd nog een spel gespeeld en toen was het weer tijd om naar het andere veld te vertrekken, waar ook nog een spel werd gespeeld. Uiteindelijk mondde dit uit tot een nog groter watergevecht.

Nog voordat de uitslag van alle spellen kwamen werd de PR-trofee uitgereikt, al was iedereen helaas niet aanwezig. Als vijfde eindigde hier Samantha Hack met een percentage van 65.7%. Vierde werd hier Sterre Veersma met 69,8%. De derde plek ging naar Carmen van Beekhuizen met 75,0%. Tweede werd Belle Veersma met een percentage van 79,6%. En de nummer een is Lars van de Kamp met een percentage van maar liefst 88,4%.

Daarna werd de uitslag van de spellen bekend gemaakt, team zwart eindigde op de derde plaats, team rood werd tweede en de winst was hier voor het groene team. Na een patatje is iedereen moe maar voldaan weer naar huis vertrokken. Iedereen bedankt voor dit geweldige kamp!

zwemkamp